Vennerne bag WunderWein

WunderWein.dk er et kærlighedsbarn af Lars, Jesper og Erik. Tre venner fra Skanderborg med en passion for tysk kvalitetsvin. En passion, der for alvor blev realiseret med en fællestur til Mosel. Her opstod der hurtigt enighed om at kendskabet til og oplevelsen af tysk kvalitetsvin skulle udbredes herhjemme. På en cykeltur langs Moselflodens betagende landskab faldt vi over vores første leverandør Weingut Kees-Kieren. Der blev skålet, uddelt masser af ros og endda afgivet lidt skuldermassage og således blev samarbejdet med Ernst-Josef Kees cementeret. Der er efterfølgende kommet flere leverandører til og vi trykker nu på launchknappen og siger velkommen til WunderWein.dk

WunderWein.dk har til formål at levere tysk kvalitetsvin til lave priser. Alle danskere skal have mulighed for at drikke rigtig god vin, og der skal være et alternativ til vinen på hylderne i supermarkederne til samme priser - men med langt højere kvalitet og større smagsoplevelser. Vores mål er at tilbyde kvalitetsvine til en pris under eller lige omkring 100 kroner per flaske

Vi tilbyder kun vin, vi selv vil drikke. Derfor har vi fx. kun lige netop de Rosévine, der opfylder vores egne krav, og med en smagsdifferentiering, der sikrer at vi kan tilbyde Rosé til forskellige smagspræferencer. Ligeledes forholder det sig med Riesling vinene, hvor vi har Riesling vine på forskellige kvalitetsniveauer fordelt på tørre, halvtørre og søde vine. 

Vi drikker vin, fordi det ganske enkelt er en fantastisk drik, der rummer uendelige nuancer og derfor konstant kan pirre og udfordre vores smagsløg. Vin fremhæver og balancerer smage fra maden og understøtter ofte det hyggelige samvær - og så er det et spændende tema, som vi kan snakke om i timevis.....Vinen rummer en historie med alt fra vingården, familien og menneskene, der producerer vinen, druen, vinlandet, området, marken, vejret, jorbunden, vinificeringen, vinlovene og klassificeringerne, flaskerne, etiketterne, og ikke mindst farven, duften og smagen....og vi kunne blive ved. Det er det særlige ved vin; at man kan smage og diskutere vin eller bare nyde vinen til maden eller alene. Ofte smager den samme vin forskelligt afhængig af situationen. Heldigvis er vin en individuel sag, hvor alle kan have sin helt egen mening og tilgang. Derfor elsker vi vin:-)

Udover at elske vin, elsker vi også det tyske vinland. Vi rejser rundt i landet og besøger vingårde og nyder vinen, naturen, vejret og ikke mindst menneskene. De tyske vinbønder er nogle fantastiske, vedholdende, filosoferende, dedikerede og utrolig imødekommende mennesker. De elsker at fortælle om deres vin og langt de fleste holder meget af at få gæster og besøgende på vingården. Så tag endelig turen til vinområderne i Tyskland. Vi giver gerne gode råd. Det tyske vinland er spredt over store dele af Tyskland, men størstedelen af de vinproducerende områder ligger i den sydvestlige del af Tyskland. Vi har koncentreret os mest om hjertet i det tyske vinland med vine fra Mosel, Rheingau, Pfalz og Nahe. Og vi har også vine på vej  fra Rheinhessen og Württemberg. Her ligger vinmarkerne ofte solbadet i bakket terræn omkring de større floder. Vores vinleverandører er fortrinsvis unge vinmagere, som hver især søger at finde deres egne veje i vindyrkning og vinificering. Vinmagerne forsøger at omsætte deres vinfilosofi til virkelighed og sætter dermed deres personlige præg på vinen. 

I tillæg til at tilbyde fantastiske vine til lave priser, hjælper vi også gerne med at finde og sammensætte de rette vine til fester og hyggelige sammenkomster. Vi kommer også gerne ud og laver vinsmagninger og er i det hele taget altid åbne for at tale om og diskutere vin. 

For få år siden blev tysk vin forbundet med billigt sprøjt fra de laveste hylder i supermarkedet. Det ry har de tyske vinproducenter heldigvis kraftigt ændret på, og det vil vi gerne hjælpe til med. Derfor har vi lavet en række forskellige smagekasser, der giver mulighed for at afprøve mangfoldigheden i de tyske vine - både fra forskellige producenter, fra forskellige områder og i forskellige kvaliteter. Og er der specielle sammensætninger I gerne vil prøve, finder vi nok også ud af det.

Vi vil også meget gerne have feedback og ønsker til vine. Så har I kommentarer eller gode idéer, så hold jer endelig ikke tilbage.